Jak správně nastavit virtuální server pro webovou aplikaci?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jak vlastně nastavit virtuální server pro svou webovou aplikaci. Mám několik projektů, které bych chtěl hostovat, ale moc se v tom nevyznám. Potřebuju poradit, od čeho začít. Mám nějaké základní znalosti o serverech a webových technologiích, ale když přijde na konfiguraci virtuálního serveru, jsem trochu ztracený. Jaký operační systém bych měl zvolit? Je lepší Linux nebo Windows pro hosting webové aplikace? A co takové věci jako firewall, zabezpečení a přístupové práva? Jak to všechno nastavit, aby to běželo hladce a bezpečně? Další věc je, že mám pocit, že potřebuju nějaký databázový server, ale vůbec nevím, jak ho na tom virtuálním serveru nastavit. Mám použít MySQL nebo něco jiného? Jaké jsou nejlepší praktiky pro správu databáze na virtuálním serveru? A co třeba škálování? Jak poznám, kdy je potřeba server upgradovat nebo přidat další instance? Samozřejmě bych chtěl, aby aplikace byla rychlá a spolehlivá. Pokud byste měli nějaké tipy na konkrétní poskytovatele virtuálních serverů nebo na nástroje pro správu, budu moc rád. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto procesem? Děkuju za každou radu!