Doporučení na zdarma nástroj na sledování serverového výkonu?
Mám dotaz ohledně sledování výkonu serverů. Nedávno jsem se dostal do situace, kdy potřebuji mít přehled o tom, jak si moje servery vedou, a to bez zbytečných nákladů. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás může doporučit nějaký efektivní a zároveň zdarma dostupný nástroj pro monitorování serverového výkonu. Hlavně bych chtěl mít možnost sledovat parametry jako využití CPU, paměti a disku a také nějaké základní metriky sítě. Pokud možno, tak aby to bylo nějak intuitivní, protože nejsem úplně technický guru, takže moc nehodlám zabředávat do složitých konfigurací. Vím, že existuje spousta placených řešení, ale momentálně bych se chtěl vyhnout jakýmkoliv výdajům. Možná máte zkušenosti s open source nástroji nebo užitečnými skripty? Rád bych slyšel o všem, co vám fungovalo a co byste doporučili. Předem díky za všechny tipy a rady! Věřím, že spousta lidí v podobné situaci ocení jakékoli informace o tom, jak správně monitorovat výkon serverů bez nutnosti investovat do drahých softwarových řešení.