Jak mohu sledovat výkon svého serveru, abych našel slabá místa?
Zajímalo by mě, jakým způsobem mohu efektivně sledovat výkon svého serveru. Mám pocit, že se občas zpomaluje, ale nevím přesně, co to způsobuje. Jaké nástroje nebo metody bych měl použít k analýze zatížení CPU, využití paměti a diskového prostoru? Existují nějaké konkrétní ukazatele, na které bych se měl zaměřit? Slyšel jsem o různých monitorovacích systémech a logovacích nástrojích, ale nejsem si jistý, které jsou pro mě nejlepší. Měl by mít server nějaké specifické limity, které by měly znamenat, že je čas na upgrady nebo optimalizaci? Jak mohu zjistit, zda jsou příčinou problémů aplikace běžící na serveru nebo samotná infrastruktura? A co nástroje pro analýzu síťového provozu? Jakým způsobem mi mohou pomoci identifikovat slabá místa v celkovém výkonu serveru? Vím, že existuje spousta možností jako Nagios nebo Zabbix, ale co když jsem úplný začátečník? Jak bych měl začít s monitorováním výkonu a co by mělo být mým prvním krokem? Ocenil bych jakékoli rady nebo zkušenosti od těch, kteří už s tím mají praxi.