Jak začít s CI/CD, když jsem pod střežním serverem?
Přemýšlím, jak vlastně začít implementovat CI/CD, ale mám pocit, že jsem trochu ztracený. Pracuji v prostředí, kde máme centrální server a všechno se točí kolem něj, což mi připadá, že je to dost komplikované pro integraci různých nástrojů a postupů. Nejde mi jen o jednoduché nasazení aplikace, ale o to, jak to udělat efektivně, když máme tolik závislostí a musíme si dávat pozor na bezpečnostní politiky a omezení, které jsou nastavené. Mám na mysli jak rychle a bezpečně provádět testy, nasazení a další kroky, aniž bychom narušili provoz ostatních systémů na serveru. Jakým způsobem se dá začít s automatizací tohoto procesu? Jaké nástroje bych měl zvážit? Mám se zaměřit na nějaké konkrétní technologie nebo frameworky? Dále mě zajímá, jak správně nastavit pipeline, aby fungovala hladce a efektivně. A co monitoring a rollbacky? Jak tohle všechno skloubit dohromady pod jedním střešním serverem? Přijde mi také důležité mít přehled o verzování kódu – jak to řešit v rámci CI/CD? Co byste doporučili jako první kroky pro někoho, kdo začíná s CI/CD v takovémto složitém prostředí?