Jak vybrat nejlepší cloudovou platformu pro malé firmy?
Když se malé firmy rozhodují pro přechod do cloudu, je to často složitý a zmatený proces. Jak vybrat tu nejlepší cloudovou platformu? Co všechno bych měl zohlednit? Slyšel jsem o různých možnostech, ale je těžké se v tom vyznat. Je důležité vědět, jaké funkce preferuju, jestli potřebuju spíš úložný prostor nebo výpočetní výkon. Jak moc je důležitá bezpečnost dat? Mám se zajímat o to, jaké certifikace mají jednotliví poskytovatelé? Vlastně, co znamená SLA a proč bych si měl dávat pozor na dostupnost služby? Zároveň mě zajímá i cena, která hraje obrovskou roli. Jaké jsou běžné cenové modely a co všechno je zahrnuto v ceně? Kolik mě bude stát mít zálohu dat a jak často bych měl data zálohovat? Pak tu je ještě otázka integrace s dalšími nástroji, které už používám. Jak snadné je napojit se na různé aplikace? A co podpora? Jak rychle mi odpoví, když budu mít nějaký problém? Kde vůbec začít hledat ty správné informace o těchto cloudových platformách? Je lepší se podívat na recenze nebo se zeptat v komunitě? Kdo mi může pomoct se rozhodnout a co vše bych měl před tím, než udělám konečné rozhodnutí, zvážit? Pokud má někdo zkušenosti nebo tipy, jak na to, budu moc rád za každou radu!