Co je vlastně serverless architektura a jak funguje?
Zajímá mě, co přesně obnáší serverless architektura? V poslední době jsem na to narazil v několika článcích a videích, ale pořád mám v tom hokej. Je to prý něco jako běhat bez bot, což mi přijde docela zvláštní, protože přece potřebujeme nějaký ten server, abychom mohli provozovat aplikace. Takže jak to vlastně funguje? Vím, že se říká, že je to levnější a že se tím dá ušetřit spousta času při vyvíjení aplikací, ale jak je to možné, když server je v názvu? Jak to souvisí s cloud computingem? Mám pocit, že se tady míchají pojmy jako funkcionalita, škálovatelnost a další technické termíny, které mi moc neříkají. Můžete mi prosím přiblížit, jak v takovém prostředí fungují procesy? A co třeba správa dat? Jak to probíhá bez klasických serverů? Co když dojde k nějaké chybě nebo výpadku? Je vůbec možné mít aplikaci plně bez serverů? A co bych měl vědět, pokud bych se chtěl do serverless architektury pustit jako začátečník? Zkrátka bych rád pochopil základy a možná i nějaké výhody či nevýhody. Děkuji za každou pomoc!