Jaké jsou nejnovější způsoby zabezpečení serverů pro rok 2024?
Zajímalo by mě, jaké jsou aktuální trendy v oblasti zabezpečení serverů pro rok 2024. Vím, že technologie se neustále vyvíjejí a chtěl bych se dozvědět, co nového se chystá na poli zabezpečení. Jaké konkrétní metody ochrany dat a prevenci útoků se teď používají? Slyšel jsem o zvýšeném využití umělé inteligence a strojového učení při detekci hrozeb, ale jak to vlastně funguje v praxi? Máte někdo zkušenosti s implementací těchto technologií do svého serverového prostředí? A co říkáte na dvoufaktorovou autentizaci a její význam v roce 2024? Je to už samozřejmost, nebo stále existují organizace, které ji ještě nezavedly? Zajímá mě také, jak se vyvíjejí firewally a další bezpečnostní prvky jako IDS/IPS systémy. Je pravda, že cloudové služby přinášejí nové výzvy v oblasti zabezpečení serverů? Pokud ano, jaké konkrétní opatření by měly společnosti zvážit při využívání cloudu? Rád bych slyšel názory odborníků i zkušenosti uživatelů, kteří se touto problematikou zabývají. Jaké tipy nebo doporučení máte pro nás, co si chceme udržet naše servery v bezpečí?