Dropbox vs. Google Drive – Které cloudové úložiště je lepší?
Zajímalo by mě, které cloudové úložiště je podle vás lepší, jestli Dropbox nebo Google Drive. Čím to je, že lidé preferují jedno nad druhým? Slyšel jsem, že Dropbox je skvělý na sdílení souborů a má jednoduché uživatelské rozhraní, ale zase Google Drive má tu výhodu, že je součástí celého balíku služeb od Googlu, což může být pro někoho super. Jak to vidíte vy? Je v tom nějaký rozdíl třeba v zabezpečení dat nebo v kapacitě zdarma? Mě třeba zajímá i to, jak se to používá na mobilních zařízeních, protože většinu času pracuji ze svého telefonu a potřebuju mít snadný přístup k dokumentům. Také by mě zajímalo, jestli se obě služby liší v zálohách a synchronizaci souborů. Co třeba spolupráce na dokumentech? Je Google Drive lepší pro týmovou práci? A co si myslíte o cenových plánech – jak to vychází, když člověk chce víc místa? Měli byste nějaké vlastní zkušenosti s jednou či druhou službou? Rád bych slyšel názory od lidí, kteří mají s oběma platformami nějaké zkušenosti, protože si chci vybrat to nejlepší cloudové úložiště pro sebe.