Serverovny.cz/Fórum/Jaké jsou hlavní rozdíly mezi OneDrive a Dropboxem?

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi OneDrive a Dropboxem?

Zajímá mě, jak se liší OneDrive a Dropbox, pokud jde o cloudové úložiště. Oba jsou populární, ale slyšel jsem, že každý má svoje silné a slabé stránky. Jak to vlastně je s kapacitou úložiště? Který z těchto dvou nabízí lepší možnosti pro sdílení souborů a spolupráci s ostatními? A co bezpečnost, jak si oba stojí v ochraně dat? Slyšel jsem, že OneDrive je dost spojený s Microsoftem a Office 365, ale co Dropbox? Je to lepší pro firmy nebo pro jednotlivce? Mám pocit, že to jsou důležité faktory, které by mohli ovlivnit mé rozhodnutí při výběru cloudového úložiště. Také bych rád věděl, jaké mají uživatelské rozhraní, je nějaké intuitivnější než druhé? Jak to je s integrací s jinými aplikacemi a službami? Vím, že obě služby mají mobilní aplikace, ale fungují obě stejně dobře na různých platformách? A co ceny, která z těchto možností je dostupnější nebo nabízí lepší poměr cena/výkon? Odpovědi na tyto otázky by mi hodně pomohly udělat lepší rozhodnutí ohledně toho, kterou službu si vybrat pro ukládání svých důležitých souborů.

172 slov
1.7 minut čtení
26. 4. 2024
Adam Tichý

Když to vezmu hopem, OneDrive je super, pokud už jsi v Microsoftu, třeba používáš Office 365. S tím máš hodně integrací a sdílení je snadné, i když to občas může být trošku matoucí pro nováčky. Kapacita? OneDrive dává 5 GB zdarma, ale s Office 365 dostaneš mnohem víc. Dropbox je zase známý pro jednoduchost a intuitivní rozhraní, ale ve free verzi máš jen 2 GB. To není moc.

Pokud jde o spolupráci, oba jsou na tom dobře, ale OneDrive se víc zaměřuje na týmovou práci. Bezpečnost? Oba mají šifrování, ale Dropbox se snaží ještě víc, mají nějaké extra funkce pro firmy. Co se týče uživatelského rozhraní, tak to je asi subjektivní – někdo má radši minimalistický Dropbox, jiný zase OneDrive kvůli funkčnostem.

A mobilní aplikace? Obě fungují celkem slušně na různých platformách, ale někdo může říct, že OneDrive je trošku lepší pro Windows uživatele. Ceny? Záleží na tom co potřebuješ. Když chceš větší úložný prostor, tak si porovnej plány, ale obecně OneDrive bývá levnější, pokud jsi v Microsoft světě. Takže pokud jsi víc do Microsoftu, jdi do OneDrive. Pokud hledáš něco univerzálnějšího a jednoduchého, tak zkus Dropbox.

186 slov
1.9 minut čtení
19. 1. 2025
Adam Vacek

Takže, když to shrnu, OneDrive a Dropbox mají každý svoje výhody a nevýhody. OneDrive je super pro lidi, co už používají Microsoft Office, protože se to hezky integruje. Můžeš snadno sdílet dokumenty a spolupracovat na nich, což je fajn pro týmy. Co se týče kapacity, OneDrive nabízí víc místa na začátek, ale Dropbox má taky zajímavé plány. Z hlediska sdílení souborů je to asi vyrovnané, ale Dropbox je známej tím, že má lepší možnosti pro sdílení odkazů a různý nastavení sdílení. Bezpečnostně oba mají šifrování, ale OneDrive má možná víc funkcí v rámci enterprise řešení. Uživatelsky jsou obě služby celkem intuitivní, ale OneDrive může být složitější kvůli všem těm funkcím. Mobilní aplikace fungují dobře, ale já osobně preferuju Dropbox na mobilu. Ceny jsou různý, ale pokud chceš větší úložiště, tak se na to podívej dobře, často se to mění. Takže doporučuju vyzkoušet oba, než se rozhodneš.

146 slov
1.5 minut čtení
19. 1. 2025
Stanislav Doležal
Serverovny.cz/Články/Cloudové služby
Srovnání cloudových úložišť: Jak správně vybrat mezi Dropboxem, Google Drive a OneDrive?Podrobný přehled o nejpopulárnějších cloudových úložištích a jejich srovnání podle ceny, kapacity, bezpečnosti a integrace.
1000 slov
10 minut čtení
4. 12. 2023
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky