Jak efektivně monitorovat výkon baremetal serveru?
Zdravím všechny, potřeboval bych se poradit ohledně monitorování výkonu baremetal serveru. Mám na starosti několik serverů a chtěl bych mít přehled o jejich výkonu, abych věděl, jestli všechno běží, jak má. Co se týče hardware, mám tam různé procesory, RAM a disky, ale taky mě zajímá, jak sledovat síťový výkon a latenci. Jaké nástroje nebo software byste doporučili pro efektivní sledování stavu serveru? Mám na mysli něco, co by dokázalo sledovat CPU zátěž, využití paměti, diskové operace a třeba i teploty komponent. Je lepší používat něco open-source nebo komerčního? Jak se vlastně nastavují alarmy a notifikace, když dojde k nějakému problému? Mám také obavy z toho, jak moc to může zatěžovat server samotný, takže by mě zajímalo, jestli jsou nějaké doporučené metody pro minimalizaci dopadu monitorovacího softwaru na výkon serveru. Jaké jsou nejlepší praktiky pro monitorování serverů v reálném čase? A co logování? Jak to všechno udržet pod kontrolou? Chtěl bych mít komplexní pohled na výkon serverů a rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy. Děkuji!