Serverovny.cz/Fórum/Co mám udělat, když se mi nedaří připojit k Wi-Fi?

Co mám udělat, když se mi nedaří připojit k Wi-Fi?

Už několik dní se snažím připojit k naší domácí Wi-Fi síti, ale bohužel to vůbec nefunguje. Můj notebook a telefon obvykle připojení bez problémů zvládaly, ale teď se zdá, že jakmile kliknu na naši síť, neustále se mi zobrazuje hláška, že je připojení mimo dosah nebo něco podobného. Zkoušel jsem restartovat router, což mi poradila sousedka, ale ani po tom se nic nezměnilo. Mám také podezření, jestli není problém v hesle, protože si nejsem úplně jistý, jestli je správné. Chtěl bych se zeptat, co všechno by mělo být první krok při řešení takovýchto situací? Existují nějaké základní kroky pro odstraňování problému s Wi-Fi? Co třeba zkusit zapnout a vypnout Wi-Fi na zařízení? A co když ani to nepomůže? Mám zkusit resetovat router na tovární nastavení, nebo je lepší nejprve vyzkoušet jiné zařízení? Přiznám se, že technika mi moc nejde a už teď jsem nervózní z toho, že bych mohl něco pokazit. Je dobrý nápad zkontrolovat také nastavení sítě v notebooku nebo telefonu? Jak zjistím, jestli je problém opravdu v routeru nebo v mém zařízení? Děkuji za každou radu a tipy na opravu této situace.

184 slov
1.8 minut čtení
7. 8. 2023
Petr Brabec

Když se ti nedaří připojit k Wi-Fi, zkus pár základních věcí. Začni tím, že vypneš a znovu zapneš Wi-Fi na svém telefonu nebo notebooku. To může někdy vyřešit problémy s připojením. Klidně zkus i restartovat zařízení samotné, občas to pomůže.

Dále si ověř, jestli jsi na správné síti a máš správné heslo. Pokud si nejsi jistý, zkus se připojit k síti na jiném zařízení (třeba kamarádův telefon nebo tablet), abys zjistil, jestli problém není v routeru nebo v tvém zařízení.

Pokud ani to nepomůže, zkus resetovat router. Ale pozor, resetování na tovární nastavení je až poslední možnost, protože pak budeš muset všechno nastavovat znovu.

Také se mrkni do nastavení sítě v notebooku nebo telefonu, třeba tam něco blbě nastavenýho je. A pokud máš sousedy, kteří jsou na stejné síti, ověř si, jestli se oni připojit můžou. Když jo, problém bude pravděpodobně u tebe.

143 slov
1.4 minut čtení
19. 1. 2025
Ladislav Pech

Když se ti nedaří připojit k Wi-Fi, tak nejdřív zkontroluj, jestli je Wi-Fi na tvém zařízení zapnutá. Pak zkus zapnout a vypnout letový režim, někdy to pomůže. Zjisti, jestli se ostatní zařízení k Wi-Fi připojí, aspoň zjistíš, jestli je problém v routeru nebo tvém zařízení. Pokud máš jiný telefon nebo tablet, vyzkoušej, jestli se s tím připojíš.

Pokud stále nic nefunguje, zkus resetovat router. Nezapomeň ale na to, že resetem se vymažou všechna nastavení, takže pokud nemáš přístup k tomu, jak router nastavit znovu, radši se poraď s někým, kdo tomu rozumí. Zkontroluj heslo a ujisti se, že ho zadáváš správně. Pokud si nejseš jistý heslem, zkus se podívat na štítek na routeru nebo v aplikaci pro správu routeru.

Pokud nic nepomůže a jsi nervózní, tak můžeš zavolat na technickou podporu tvého poskytovatele internetu. Ti by ti měli být schopní pomoci.

140 slov
1.4 minut čtení
19. 1. 2025
Pavel Jirka
Serverovny.cz/Články/Síťové protokoly
Jak správně konfigurovat protokol TCP/IP pro efektivní síťovou komunikaciDetailní návod na optimalizaci nastavení TCP/IP, včetně přehledu pokročilých parametrů a jejich vlivu na výkon sítě. Zjistěte, jak zlepšit svou síťovo...
1000 slov
10 minut čtení
27. 3. 2022
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky