Jak nastavit alerty v Grafaně pro sledování výkonu serveru?
Zdravím, mám takovou otázku ohledně Grafany. Jsem teď v procesu monitorování výkonu našeho serveru a chtěl bych se zeptat, jak vlastně nastavit alerty v Grafaně. Vím, že alerty jsou super důležité pro to, abychom mohli včas reagovat na různé problémy, ale nějak se mi to nedaří rozchodit. Mám tam nasazené různé panely a data se mi krásně zobrazují, ale nevím, jak to posunout dál a udělat z toho alerty. Zajímalo by mě, co všechno je potřeba nastavit, abych dostával upozornění, když například CPU zatížení překročí určitou hranici, nebo když se paměť začne blížit k maximu. Jak funguje ten systém notifikací? Mám to propojit s nějakým externím nástrojem, nebo existuje něco přímo v Grafaně? Taktéž bych se rád dozvěděl, jestli je možné nastavit různé úrovně závažnosti alertů a jak s nimi pak pracovat. Vím, že existují různé kanály pro notifikace jako Slack nebo emaily, ale jak to celé správně nakonfigurovat? Děkuju za každou radu a tip! Snažím se to zvládnout sám, ale občas mi chybí ty praktické zkušenosti.