Jak zjistím, zda je server přetížený?
Zajímalo by mě, jak to vlastně poznat, když je server přetížený. Mám na starosti několik webových stránek a občas mám pocit, že něco nefunguje tak, jak by mělo. Někdy se mi zdá, že se stránky načítají pomalu, nebo že dochází k jejich častému výpadku. Říkám si, jestli za tím není problém s výkonem serveru. Rád bych věděl, jaké signály bych měl sledovat. Existují nějaké konkrétní metriky, které bych měl monitorovat, abych zjistil, jestli je server pod velkým tlakem? Jak se vlastně projevuje přetížení? Mělo by to být vidět na rychlosti načítání stránek, počtu žádostí nebo třeba na využití CPU a RAM? Co všechno bych měl brát v úvahu? Slyšel jsem také o různých nástrojích a monitorovacích systémech, které by mi mohly pomoci. Je to opravdu nutné mít něco takového nastavené, nebo stačí sledovat základní ukazatele? A co když se zjistí, že server je přetížený? Jaké kroky bych měl podniknout k vyřešení této situace? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale nikdo mi zatím nedokázal dát jasnou odpověď. Děkuju za každou radu!