Které metriky by měly být prioritou při sledování výkonu serverů?
Zdravím všechny, mám dotaz ohledně monitorování serverů. Už nějakou dobu se snažím zorientovat v tom, co všechno je důležité sledovat, abych měl přehled o výkonu a stabilitě svých serverů. Slyšel jsem, že existuje spousta různých metrik, které mohou být klíčové při hodnocení výkonu, ale upřímně řečeno se v tom ztrácím. Měl bych se zaměřit na CPU, paměť, diskovou aktivitu nebo třeba síťovou propustnost? A co teplota serveru? Zjistil jsem, že je důležité mít vše pod kontrolou, ale nevím, kde vlastně začít. Jaké metriky jsou podle vás nejdůležitější pro sledování výkonu serverů? Jak často by se měly tyto metriky kontrolovat a jakým způsobem by se daly efektivně monitorovat? Mám pocit, že pokud budu mít přehled o těchto údajích, tak budu schopný lépe reagovat na možné problémy dříve, než se vůbec vyskytnou. Jaké nástroje nebo software byste doporučili pro sledování těchto metrik? Jsem si jistý, že každý z nás má určité zkušenosti s tímto tématem a bylo by fajn si vyměnit názory a tipy. Díky moc!