Jak nastavit load balancer pro můj webový server?
Přemýšlím, jak správně nastavit load balancer pro svůj webový server, protože bych chtěl zajistit, aby mé stránky fungovaly co nejlépe, zejména při zvýšené návštěvnosti. Mám několik serverů, na kterých běží moje aplikace, ale nevím, jak je propojit tak, abych dosáhl optimálního rozložení zátěže. Uvažuji o různých typech load balancerů, jako je hardware load balancer nebo software load balancer, a přemýšlím, co by pro mě bylo nejlepší. Chtěl bych také vědět, jaké metody vyvažování zátěže mohu použít - jestli se mám rozhodnout pro round-robin, least connections nebo něco jiného. A co třeba SSL terminace? Měl bych ji řešit na load balanceru, nebo je lepší ji nechat na serverech? Vím, že existují různé nástroje a služby jako NGINX nebo HAProxy, ale nejsem si jistý, jak začít s jejich konfigurací a jaké kroky bych měl podniknout. Mohli byste mi prosím poskytnout nějaké tipy nebo odkazy na užitečné tutoriály? Jaké jsou nejlepší praktiky pro nastavení load balanceru tak, aby byl opravdu efektivní a spolehlivý? Děkuji moc za každou radu!