Co je potřeba k tomu, abych měl vysokou dostupnost serverů?
Zdravím všechny na fóru. Mám otázku ohledně vysoké dostupnosti serverů, i když si pořád nejsem úplně jistý, co všechno to obnáší. Rád bych měl servery, které budou neustále dostupné a spolehlivé, protože moje práce na nich hodně závisí a nechci mít žádné výpadky. Zajímalo by mě, co všechno bych měl udělat nebo na co se zaměřit, abych toho dosáhl. Je jasné, že je potřeba mít dobrou infrastrukturu, ale jak konkrétně to vypadá? Mám uvažovat o více serverech pro redundanci nebo stačí jeden pořádný server s nějakým kvalitním hardwarem? A co zálohy? Jak často bych měl provádět zálohy a co by měly obsahovat? Vím, že jsou různé technologie jako load balancing nebo clustering, ale jak přesně to funguje a co všechno bych potřeboval k jejich implementaci? Také přemýšlím o umístění serverů – je lepší mít je v nějakém datovém centru nebo může být i domácí serverovna dostatečná? Někdo říká, že by mělo být dobré mít i plán pro obnovu po havárii. Jaký by takový plán měl obsahovat a jak ho správně sestavit? Prošel jsem už některými články o monitorování výkonu a dostupnosti, ale jak důležité to vlastně je a jaké nástroje bych měl použít? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale opravdu chci mít jasno v tom, co všechno obnáší ta vysoká dostupnost. Děkuju všem za rady a tipy.