Jak nastavit API pro sledování výkonu mého serveru?
Zdravím, mám dotaz ohledně nastavení API pro sledování výkonu mého serveru. V poslední době jsem si všiml, že můj server občas zpomaluje a já bych chtěl mít možnost sledovat jeho výkon v reálném čase, abych zjistil, co se děje. Chtěl bych vědět, jaký je nejlepší způsob, jak to udělat. Mám nějaké základní znalosti o API, ale nikdy jsem ho nenastavoval na serveru. Zajímalo by mě, jaké nástroje nebo knihovny bych měl použít pro monitorování metrik jako je zatížení CPU, využití paměti a další klíčové ukazatele. Jak by měl proces nastavení vypadat krok za krokem? Vím, že existují různé služby a nástroje, ale nejsem si jistý, který z nich by byl pro moje potřeby ten správný. Například, měl bych použít něco jako Prometheus nebo Grafana, nebo je lepší jít cestou něčeho jiného? Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých přístupů? A co třeba integrace s existujícím systémem? Bude to složité? Je nějaký konkrétní jazyk nebo rámec, který bych měl při implementaci preferovat? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s tímto tématem. Jaké jsou nejlepší praktiky pro nastavení API pro sledování výkonu serveru? Děkuji za každou radu.