Jaké nástroje použít pro monitoring serverů?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně monitorování serverů. V poslední době se totiž stále více zabývám správou serverové infrastruktury a zjistil jsem, že je pro mě klíčové mít přehled o tom, co se na serverech děje. Jenže je toho tolik! Existuje tolik různých nástrojů a technik, že už nevím, co si vybrat. Mám na mysli jak software, tak i nějaké online služby, které by mi mohly pomoct sledovat výkon, dostupnost a případné problémy s našimi servery. Měl bych zvolit něco open-source nebo raději placenou službu? Co je podle vás nejefektivnější? Jaké funkce by takové nástroje měly mít, abych byl schopen včas reagovat na případné výpadky nebo problémy? Zajímalo by mě třeba i to, jestli existují nějaké doporučené nástroje pro alerting, abych byl okamžitě informován o tom, že něco nefunguje tak, jak má. A co se týče integrace s dalšími systémy – jak na to? Kdybych chtěl monitorovat například servery běžící v cloudu versus ty, které mám on-premises, jaké by byly rozdíly v přístupu? Je lepší mít jeden univerzální nástroj nebo kombinaci více specializovaných? Budu vděčný za každou radu nebo zkušenost, kterou byste mohli sdílet.