Co dělat, když najdu chyby v konfiguraci serveru?
Narazil jsem na situaci, kdy jsem při kontrole serverové konfigurace objevil několik chyb. Nejdřív jsem si nebyl jistý, co přesně mám dělat. Mám to prostě opravit hned? Nebo by bylo lepší si udělat zálohu a teprve potom provádět nějaké změny? Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší postupy pro řešení chyb v konfiguraci serveru, protože nechci způsobit nějaké výpadky nebo zhoršit výkonnost serveru. Také bych rád věděl, jestli existují nástroje nebo skripty, které by mi mohly pomoci s identifikací a opravou těchto chyb. A co třeba testování po provedení změn? Jaký je správný způsob, jak zajistit, že server bude po opravách fungovat bez problémů? Myslím si, že je důležité mít i plán pro případ, že by se něco pokazilo, takže bych uvítal rady ohledně krizového řízení v oblasti správy serverů. A co komunikace s týmem? Jakým způsobem bych měl informovat ostatní o změnách, které provádím? Je dobré mít nějakou dokumentaci, nebo stačí ústní dohoda? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních administrátorů ohledně této problematiky.