Jak nastavit multi-faktorovou autentizaci na mém serveru?
Nedávno jsem začal přemýšlet o tom, jak zvýšit bezpečnost svého serveru, a narazil jsem na pojem multi-faktorová autentizace. Zní to skvěle, ale vůbec nevím, jak bych měl začít s jejím nastavením. Kde se vůbec dají najít spolehlivé informace nebo tutoriály? Mám server na Linuxu a používám nějaké základní služby, ale chtěl bych mít jistotu, že moje data jsou v bezpečí. Jaké metody multi-faktorové autentizace jsou nejlepší pro serverové prostředí? Měl bych použít aplikaci jako Google Authenticator, nebo je lepší investovat do hardwarového tokenu? A co když mám více uživatelů? Jak to všechno nastavit tak, aby to bylo jednoduché i pro ně? Měl bych se bát nějakých komplikací při zavádění této technologie? Prosím o rady a tipy, jak na to jít správně, aby se mi nestalo, že něco pokazím. Jaké kroky bych měl podniknout od začátku do konce a co všechno si mám připravit? Bude to vyžadovat nějaké speciální znalosti nebo dovednosti, nebo to zvládne i někdo s mírně pokročilými zkušenostmi? Děkuji za jakoukoli pomoc!