Co všechno by mělo být v zónovém souboru?
Přemýšlím, co všechno vlastně patří do zónového souboru, protože mám nějaké nesrovnalosti a potřeboval bych se v tom vyznat. Zjistil jsem, že některé záznamy mi chybí, zatímco jiné tam jsou, ale nezdají se mi správné. Mám DNS záznamy jako A, AAAA nebo CNAME a snažím se je správně nastavit pro doménu, ale nejsem si úplně jistý, jestli mám zahrnout i MX záznamy nebo TXT záznamy. Jak moc důležité jsou tyto informace? Co se stane, když některý z těchto záznamů nebude správně nastaven? Je to důležité pro funkčnost e-mailu nebo webových stránek? A co třeba SOA záznam – ten jsem taky našel v nějakém návodu, ale nevím přesně, co všechno by měl obsahovat a proč je to důležité. Také jsem slyšel o tom, že by se měly uvádět i další parametry nebo hodnoty, jako je TTL nebo priority pro MX záznamy. Může mi někdo objasnit, jak by měl ideálně vypadat kompletní zónový soubor? Jaké konkrétní záznamy bych měl mít na paměti při jeho vytváření? Budu moc rád za jakékoliv tipy nebo příklady, které by mi mohly pomoci ujasnit si tuto problematiku.