Jaký je nejlepší hardware pro webhosting server?
Zvažuju, že bych si chtěl postavit vlastní webhosting server, ale jsem trochu ztracený v tom, co všechno bych k tomu potřeboval. Mám základní znalosti o serverech a síťové infrastruktuře, ale když přijde na hardware, cítím se jako v cizím světě. Zajímalo by mě, jaké komponenty jsou pro webhosting ideální. Jaký typ procesoru by měl mít server? Je lepší jít do více jaderného procesoru nebo se soustředit na vyšší taktovací frekvenci? Co RAM? Kolik bych měl mít paměti pro rozběhnutí několika webových stránek? A co diskové úložiště? Je SSD nutností, nebo stačí klasické HDD? Hlavně bych chtěl, aby byl server rychlý a spolehlivý. A co zdroje energie? Má cenu investovat do kvalitního zdroje nebo to není tak důležité? Jaké jsou tedy doporučené značky a modely pro jednotlivé komponenty? Slyšel jsem, že některé servery jsou optimalizované právě pro webhosting. Jak moc to hraje roli a co dalšího bych měl zvážit? Také by mě zajímalo, jestli je lepší pořídit si nový hardware nebo se podívat po použitých kusech. Mohlo by to ušetřit náklady, ale je to riziko? Doufám, že někdo z vás má zkušenosti a poradí mi s výběrem správného hardwaru pro můj budoucí webhosting server.