Serverovny.cz/Fórum/Jaké certifikáty by měly mít moje webhostingové služby?

Jaké certifikáty by měly mít moje webhostingové služby?

Zajímalo by mě, jaké certifikáty jsou důležité pro webhostingové služby. Před nedávnem jsem se rozhodl založit vlastní web a teď bych chtěl, aby všechno běželo hladce a bezpečně. Slyšel jsem o různých certifikátech jako SSL, což prý šifruje data a zajišťuje bezpečnost, ale nevím, jestli je to všechno, co potřebuji. Pak je tu ještě nějaký ISO certifikát a další technické záležitosti, které jsem viděl na stránkách poskytovatelů. Jak vlastně zjistím, které certifikáty jsou nezbytné a které jsou jen takové marketingové řeči? Mám hledat někoho s konkrétními standardy nebo mi stačí základní certifikace? A co třeba zabezpečení serveru nebo správa dat? Jak moc to všechno ovlivní úspěch mého webu? Není lepší vybrat hosting s více certifikáty nebo se spolehnout na jednu kvalitní službu? Díky za každou radu, chci se vyhnout problémům a zajistit svým návštěvníkům dobrou zkušenost.

136 slov
1.4 minut čtení
4. 5. 2022
Šárka Buchtová

Takže, ohledně certifikátů pro webhosting, určitě bys měl mít SSL certifikát. Ten šifruje data mezi serverem a uživateli, takže je to základní věc, hlavně dneska, kdy je bezpečnost hodně na očích. Bez něj můžeš mít problémy s důvěryhodností a návštěvníci ti možná odpadnou, když uvidí varování pro nezabezpečenou stránku.

Pak jsou tu další certifikáty jako ISO 27001, což ukazuje, že poskytovatel má dobré standardy pro řízení bezpečnosti informací. To může být fajn, ale není to nutnost pro všechny. Když se díváš na hostování, zkus zjistit i něco o jejich zabezpečení serveru a zálohování dat. Jak často zálohujou a jaký maj postupy při haváriích?

A jestli jde o množství certifikátů – spíš se soustřeď na kvalitu než kvantitu. Je lepší mít jednoho solidního poskytovatele se silným SSL a dobrou reputací než hromadu certifikátů, kterými se marketingově oháněj. Zkrátka, vybírej s rozumem a sleduj recenze nebo zkušenosti ostatních uživatelů.

146 slov
1.5 minut čtení
19. 1. 2025
Aleš Kubík

Takže, co se týče certifikátů pro webhosting, rozhodně bys měl mít SSL, to je základ. Zabezpečuje šifrování dat a zvyšuje důvěru návštěvníků, takže tohle ber jako nutnost. Pak jsou tu různý ISO certifikáty, jako třeba ISO 27001, co se týká bezpečnosti informací, ale to už je spíš pro větší firmy a hostingy.

Další věc jsou certifikáty jako PCI DSS, pokud plánuješ zpracovávat platby, což je taky důležitý. Zjisti si, jaký má tvůj poskytovatel serverů zabezpečení - firewally, DDoS ochranu atd. Tohle všechno hraje roli v tom, jak dobře tvůj web poběží a jak moc bude chráněný.

Není nutný mít hosting s kvantem certifikátů, stačí najít solidní službu s dobrými referencemi a pár klíčovými certifikáty. Spíš se zaměř na kvalitu a podporu než na kvantitu. Takže jo, důležitý je vybrat rozumně a nezapomínej na zálohy a správu dat! Úspěch webu hodně ovlivňuje i to, jak moc je všechno zabezpečený.

148 slov
1.5 minut čtení
19. 1. 2025
Michal Kopal
Serverovny.cz/Články/Webhostingové služby
Které certifikáty jsou důležité pro webhostingové služby?Podrobný přehled certifikátů, které zajišťují bezpečnost a důvěryhodnost webových stránek.
1000 slov
10 minut čtení
10. 9. 2021
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky