Proč je důležité mít SSL certifikát na webu?
Nedávno jsem se začal zajímat o to, jak zabezpečit svůj web a přišel jsem na pojem SSL certifikát. Ale co to vlastně je a proč bych ho měl mít? Slyšel jsem, že to má něco společného s ochranou dat a důvěryhodností stránek, ale moc tomu nerozumím. Mám pocit, že pokud mám web bez SSL, může to mít nějaké negativní dopady na to, jak mě lidé vnímají. Je pravda, že bez tohoto certifikátu ztrácím důvěru svých návštěvníků? A co když se na mé stránky dostanou citlivé informace, jako jsou osobní údaje nebo platební údaje? Jaké by byly následky toho, kdybych neměl SSL certifikát? Taktéž jsem slyšel, že Google dává přednost webům s tímto certifikátem ve vyhledávání, takže bych mohl ztratit návštěvnost. Je tedy SSL certifikát opravdu tak zásadní pro úspěch mého webu? A co se stane, když někdo jiný nabourá moje stránky nebo ukradne data mých uživatelů? Je to všechno hodně matoucí a nevím, jak začít. Kde bych měl hledat víc informací o tom, jak SSL certifikát získat a co všechno obnáší jeho implementace na mojí stránce?