Jak často bych měl aktualizovat OS na svém serveru?
Když se zamyslím nad tím, jak důležitá je pravidelná údržba serveru, tak mě napadá otázka ohledně aktualizací operačního systému. Mám na mysli hlavně to, jaké jsou doporučené intervaly pro aktualizaci OS na mém serveru. Je to něco, co bych měl dělat každý měsíc, nebo stačí aktualizace provádět jednou za několik měsíců? Vím, že bezpečnostní záplaty a nové funkce mohou přicházet v různých intervalech a také se obávám toho, že pokud budu příliš často aktualizovat, mohu narazit na problémy s kompatibilitou nebo dokonce se stabilitou systému. Jak tedy najít ten správný balanc mezi bezpečností a stabilitou? Kdybych měl například server, který běží kritické aplikace, jak často byste doporučili provádět tyto aktualizace? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké osvědčené postupy nebo nástroje, které mi mohou pomoci tento proces zjednodušit. Dává smysl mít nějaký plán na pravidelné kontroly a zajišti si tak aktuálnost OS? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto tématem a co vlastně dělat v případě, že se po aktualizaci objeví nějaké nečekané problémy? Ráda bych slyšela názory ostatních správců a jejich přístupy k tomuto tématu.