Co dělat, když vidím v grafech vysoké latence?
Nedávno jsem začal sledovat výkon mých serverů a narazil jsem na problém s vysokou latencí, která se ukazuje v grafech. Nejdřív jsem si říkal, že to může být jen dočasné, ale pak jsem si všiml, že to trvá už několik dní. Zaslechl jsem něco o tom, že vysoká latence může ovlivnit rychlost načítání stránek a celkovou výkonnost aplikací. Jak moc by mělo být vysoké číslo latence, abych měl opravdu důvod k obavám? A co všechno vlastně může způsobovat takové zpoždění? Mám se podívat na síťovou infrastrukturu, nebo to může mít něco společného s hardwarem serveru? Kde začít s diagnostikou, když vidím tyto grafy? Otestoval jsem i ping a traceroute, ale nevím, co z toho vyčíst. Měl bych se také zaměřit na zátěž CPU a paměti? Je možné, že by problém mohl být i na straně poskytovatele? Jak moc je důležité sledovat latenci pravidelně a jaké nástroje byste doporučili pro lepší monitoring výkonu? Bude mi stačit něco jednoduchého nebo potřebuji pokročilé řešení? Mám se obrátit na odborníky nebo si to můžu spravit sám pomocí nějakého online tutoriálu? Je to pro mě důležité, protože chci zajistit stabilitu našich služeb a spokojení zákazníci jsou pro nás prioritou. Díky za jakékoliv rady!