Jaké nástroje potřebuji pro migraci VM z VMware do Hyper-V?
Zdravím všechny, potřeboval bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s migrací virtuálních strojů z VMware do Hyper-V. Mám pár VM, které bych chtěl přesunout, ale vůbec nevím, co všechno k tomu potřebuji. Zjistil jsem, že je to celkem složitý proces a chci se vyhnout jakýmkoli problémům, které by mohly vzniknout během migrace. Takže mě zajímá, jestli existují nějaké konkrétní nástroje nebo software, které mi usnadní tento přechod. Slyšel jsem o několika možnostech, jako je Microsoft Virtual Machine Converter nebo něco podobného, ale nejsem si jistý, jestli jsou tyto nástroje opravdu spolehlivé a fungují tak, jak mají. Mohli byste mi prosím doporučit nejlepší postup a jaké konkrétní nástroje bych měl použít? Také by mě zajímalo, jestli je třeba udělat nějaké přípravy před samotnou migrací nebo na co si dát pozor po převedení VM. Každá rada by mi mohla pomoct, protože mám obavy, že by se mi mohlo něco pokazit a já bych pak musel řešit problémy s kompatibilitou nebo ztrátou dat. Děkuji všem za vaše tipy a rady!