Serverovny.cz/Fórum/Jaké nástroje potřebuji pro migraci VM z VMware do Hyper-V?

Jaké nástroje potřebuji pro migraci VM z VMware do Hyper-V?

Zdravím všechny, potřeboval bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s migrací virtuálních strojů z VMware do Hyper-V. Mám pár VM, které bych chtěl přesunout, ale vůbec nevím, co všechno k tomu potřebuji. Zjistil jsem, že je to celkem složitý proces a chci se vyhnout jakýmkoli problémům, které by mohly vzniknout během migrace. Takže mě zajímá, jestli existují nějaké konkrétní nástroje nebo software, které mi usnadní tento přechod. Slyšel jsem o několika možnostech, jako je Microsoft Virtual Machine Converter nebo něco podobného, ale nejsem si jistý, jestli jsou tyto nástroje opravdu spolehlivé a fungují tak, jak mají. Mohli byste mi prosím doporučit nejlepší postup a jaké konkrétní nástroje bych měl použít? Také by mě zajímalo, jestli je třeba udělat nějaké přípravy před samotnou migrací nebo na co si dát pozor po převedení VM. Každá rada by mi mohla pomoct, protože mám obavy, že by se mi mohlo něco pokazit a já bych pak musel řešit problémy s kompatibilitou nebo ztrátou dat. Děkuji všem za vaše tipy a rady!

168 slov
1.7 minut čtení
28. 10. 2020
Roman Špaček

Při migraci VM z VMware do Hyper-V je to fakt o tom mít správné nástroje a plán. Nejznámější je Microsoft Virtual Machine Converter, ale ten už není moc podporovanej, takže bych doporučil spíš něco jako Disk2VHD od Sysinternals. Pomocí něj si můžeš udělat VHD soubor z VM a pak ho naimportovat do Hyper-V.

Důležité je udělat si zálohu všech VM před migrací, abys měl jistotu, že o nic nepřijdeš. Pak se taky podívej na kompatibilitu ovladačů a nastavení sítí, protože to může být problém po migraci. A pro eventuální troubleshooting je dobrý mít k dispozici nějaké logy ze systémů.

Před samotnou migrací se ujisti, že máš aktualizovaný Hyper-V a všechny VM jsou vypnutý. Když to pak všechno proběhne, dej pozor na testování aplikací v novém prostředí, aby tam nebyly nějaké potíže s výkonem nebo funkčností.

133 slov
1.3 minut čtení
19. 6. 2024
Libor Pícha

Pro migraci VM z VMware do Hyper-V doporučuji použít Microsoft Virtual Machine Converter (MVMC). Je to zdarma a celkem spolehlivý nástroj, který ti pomůže převést virtuální stroje. Měj ale na paměti, že MVMC nebyl aktualizován už nějakou dobu, takže se můžeš setkat s určitými omezeními, hlavně u novějších verzí VMware. Další možnost je použít nástroj jako je StarWind V2V Converter, ten je taky zdarma a má dobrou reputaci.

Před migrací si udělej zálohu všech VM, kdyby něco nevyšlo. Je dobrý si projít nastavení sítě a ovladače před převodem, abys předešel problémům po migraci. Po převodu ověř, že jsou všechny služby v pořádku a že VM fungujou jak mají.

Pokud máš nějaký specifický software nebo služby, co potřebují být funkční po migraci, tak je lepší to otestovat na testovacím prostředí dřív než to nasadíš do ostrého provozu. Hlavně se neboj ptát ostatních na fórech nebo komunitách, tam bývá spousta lidí, co už s tím mají zkušenosti.

155 slov
1.6 minut čtení
28. 9. 2024
Karolína Vávrová
Serverovny.cz/Články/Přenos virtuálních strojů
Přenos virtuálního stroje z VMware do Hyper-V: Kompletní průvodceNaučte se, jak snadno a efektivně migrovat virtuální stroje mezi VMware a Hyper-V. Tento průvodce vás provede celým procesem krok za krokem.
1000 slov
10 minut čtení
28. 7. 2020
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky