Co potřebuju k tomu, abych mohl používat Ansible na serveru?
Rozmýšlím, že bych začal používat Ansible, ale nejsem si úplně jistý, co všechno k tomu vlastně potřebuji. Mám server s Linuxem, ale nevím, jestli je to dostatečné. Jaké konkrétní požadavky by měl splňovat můj server? Musím mít nainstalovanou nějakou specifickou verzi systému nebo nějaké další programy? A co se týče Ansible samotného, jak ho vlastně nainstaluju? Je potřeba něco před tím udělat? Myslím tím třeba nějaké nastavení, nebo stačí prostě stáhnout balíček a nainstalovat ho? A co závislosti, musím mít nainstalované další věci jako Python nebo něco podobného? Zajímalo by mě také, jestli je lepší mít Ansible na tom samém serveru, se kterým chci pracovat, nebo ho mám mít na jiném stroji. A co když chci spravovat více serverů najednou – je to problém nebo to Ansible zvládne? Jaké jsou obecně doporučené postupy pro nastavení Ansible a jeho používání v praxi? Omlouvám se za všechny ty otázky, ale opravdu nevím, kde začít a co všechno by mělo být připraveno před tím, než s Ansible vůbec začnu pracovat.