Jak nastavit automatické zálohování na Linuxovém serveru?
Potřebuju pomoc s tím, jak správně nastavit automatické zálohování na mém Linuxovém serveru. Mám tam nějaká důležitá data, která se mi neustále mění a chci si být jistý, že je budu mít vždycky dostupné, i když by se náhodou něco pokazilo. Uvažoval jsem o různých možnostech, jako jsou rsync nebo cron joby, ale nejsem si úplně jistý, jak to všechno poskládat dohromady. Měli byste nějaké tipy na to, co přesně kde nastavit, abych mohl třeba jednou týdně nebo dokonce každý den zálohovat celou strukturu mých dat a mít to automatizované? A co se týče umístění záloh – je lepší je uchovávat na externím disku, nebo třeba na jiném serveru? Jaké jsou výhody a nevýhody obou přístupů? Hledám ověřené postupy a rady od zkušenějších uživatelů, protože moc chci mít tenhle proces bez starostí. Taky by mě zajímalo, jestli existují nějaké specifické nástroje nebo skripty pro tuto úlohu, které byste doporučili? Vím, že existuje spousta tutoriálů na internetu, ale rád bych slyšel názory lidí přímo z praxe. Jaké máte zkušenosti se sledováním úspěšnosti záloh? Jak se ujistíte, že vaše zálohy opravdu fungují? Díky moc za jakékoliv informace!