Proč se mi často seká server a co s tím dělat?
Mám problém, který mě už docela štve. Můj server se mi pořád seká a nevím, čím to je. Pracuje mi na něm web, který je dost navštěvovaný a když se to začne sekat, tak to celé vypadá hrozně. Někdy se to stane, když je hodně lidí online, ale někdy i když jsem na serveru sám. Zkoušel jsem restartovat server, ale moc to nepomohlo. Slyšel jsem něco o tom, že by mohl být problém s pamětí nebo s CPU, ale nejsem si jistý. Jak mám zjistit, co přesně způsobuje tyhle výpadky? Mám se podívat do logů? A co třeba zátěžové testy? Nechci investovat do nového hardwaru, když nevím, jestli je to tím. Možná by to mohlo být i špatným nastavením serverového softwaru? Měl bych zkusit optimalizovat databázi nebo něco podobného? Taky jsem slyšel o nějakých nástrojích pro monitorování výkonu serveru. Může mi někdo poradit, jaké nástroje jsou dobré na sledování výkonu serveru a co všechno bych měl sledovat? A pokud je problém s hostingem, jak to mám zjistit? Je lepší přejít k jinému poskytovateli nebo se pokusit vyřešit problém s tím současným? Děkuju za každou radu!