Jak zjistit, který operační systém je nejlepší pro můj virtuální server?
Mám virtuální server a teď přemýšlím, jaký operační systém bych měl zvolit. Je to pro mě docela důležité rozhodnutí, protože potřebuji, aby server fungoval efektivně a zvládal všechny úkoly, které mu dám. Zajímalo by mě, jaké faktory bych měl vzít v úvahu při výběru operačního systému? Měli byste nějaké tipy ohledně rozdílů mezi Linuxem a Windows? Vím, že Linux je často doporučovaný, ale co když mám softwarové aplikace, které běží jen na Windows? Jak moc je důležitá otázka podpory a aktualizací? A co výkon a stabilita? Přemýšlím také o tom, zda nezohlednit bezpečnostní aspekty – jak se liší zabezpečení mezi různými operačními systémy na virtuálním serveru? Další věc, co mě zajímá, je kompatibilita s různými aplikacemi a službami. Jak zjistit, jestli mi konkrétní OS bude fungovat se softwarem, který plánuju používat? A co komunita a dokumentace – jak moc je to důležité při rozhodování? Bylo by skvělé slyšet vaše zkušenosti a rady ohledně toho, jak si vybrat ten správný operační systém pro můj virtuální server. Co byste udělali na mém místě?