Co všechno potřebuji k vytvoření clusteru pro podnikové aplikace?
Zajímalo by mě, co všechno je potřeba k tomu, abych mohl vytvořit cluster pro podnikové aplikace. Mám v plánu nasadit nějaké komplexní řešení a potřebuju vědět, jaké komponenty bych měl mít. Jaké servery jsou ideální pro takový cluster? Je lepší mít fyzické servery, nebo se dá použít i cloudová infrastruktura? Jak moc jsou důležité síťové prvky a jak je mám správně nakonfigurovat, aby to fungovalo? Myslím si, že někde jsem četl o různých typech clusteringu, jako jsou load balancing a high availability, ale nevím, co přesně to obnáší a jak to implementovat. Co dalšího by mělo být součástí takového clusteru? Dostanu se k problematice zálohování a obnovy dat v rámci clusteru? A co bezpečnostní opatření? Jak zajistit, aby byl cluster bezpečný a chráněný před útoky? To vše mi vrtá hlavou a rád bych získal nějaké tipy nebo doporučení od vás, kdo s tím máte zkušenosti. Jaké software využíváte pro správu clusterů a co byste doporučili? Pokud máte nějaké konkrétní rady nebo zkušenosti s nastavením clusteru pro podnikové aplikace, budu za ně moc vděčný! Takže ještě jednou - co všechno potřebuji k tomu, abych mohl úspěšně vytvořit a spravovat cluster pro podnikové aplikace?