Jaký server koupit na web s velkým provozem?
Mám dotaz ohledně výběru serveru pro web, který plánuje velký provoz. Vím, že existují různé možnosti, ale úplně se v tom nevyznám a potřeboval bych poradit. Zvažuju, jestli by byl lepší dedikovaný server nebo třeba cloudové řešení? Jaké jsou vlastně hlavní rozdíly mezi těmito variantami? A co se týče hardwarových specifikací – kolik RAM a jaký procesor by byl ideální pro vysokou návštěvnost? Mělo by to zvládat minimálně několik stovek uživatelů najednou, takže bych chtěl mít jistotu, že to všechno poběží hladce. Myslím, že i diskový prostor je důležitý, tak kolik bych asi tak mohl potřebovat? A co bezpečnost? Je třeba nějakých zvláštních opatření, když mám hodně návštěvníků? Jaké servery jsou obecně považovány za spolehlivé a doporučované pro tento typ provozu? Mám trochu obavy, že si nevyberu dobře a pak se mi to všechno zhroutí ve chvíli, kdy to bude nejvíc potřeba. Takže pokud máte nějaké zkušenosti nebo tipy na konkrétní servery či poskytovatele, budu moc rád za jakoukoli radu. Děkuju!