Co vše potřebuji na hostování populárního webu?
Zajímalo by mě, co všechno potřebuju, abych mohl úspěšně hostovat svůj web, který bych chtěl mít opravdu populární. Přemýšlím, že bych se pustil do podnikání, ale vůbec nevím, kde začít. Jaké servery bych měl používat? Je lepší jít do sdíleného hostingu nebo investovat do dedikovaného serveru? A co doména? Jak vybrat tu správnou doménu a jaké jsou náklady spojené s jejím registrováním? Mám také obavy ohledně výkonu. Jak zjistím, kolik výkonu potřebuju pro svůj web, abych zvládl případné zvýšení návštěvnosti? Nechci, aby se mi web kvůli nedostatečným zdrojům zpomalil nebo dokonce pádnul. Co říkáte na cloudové služby, jsou opravdu tak efektivní, jak se říká? Jaké jsou výhody a nevýhody těchto řešení? Dále bych chtěl vědět o bezpečnosti. Co všechno musím udělat pro to, abych zajistil ochranu svého webu před hackery a dalšími hrozbami? A co zálohování dat? Jak často bych měl zálohovat a jakým způsobem? Myslíte si, že je lepší mít vlastní server na místě nebo využívat nějakou serverovnu? A co software, jaký bych měl použít pro správu webových stránek? Je lepší jít do open-source řešení nebo raději investovat do placeného softwaru? A jak je to s SEO? Co všechno musím mít na paměti, když chci, aby můj web byl viditelný a dobře hodnocený ve vyhledávačích? Těch otázek je spousta a já jen doufám, že mi někdo bude moci poradit. Díky moc!