Serverovny.cz/Fórum/Co dělat, když mi nefunguje obnova dat ze zálohy?

Co dělat, když mi nefunguje obnova dat ze zálohy?

Rád bych se zeptal na problém, který mě trápí už nějakou dobu. Mám server, kde pravidelně provádím zálohy důležitých dat, ale teď jsem se dostal do situace, kdy potřebuji obnovit některá data z poslední zálohy a vůbec to nefunguje. Zálohy jsem dělal pomocí specializovaného softwaru, který tvrdil, že je spolehlivý. Ale když jsem se pokusil obnovit soubory, tak se mi zobrazila chybová hláška a data se prostě neobnovila. Zkoušel jsem různé metody, jako restart systému nebo zkontrolování integrity zálohy, ale bez úspěchu. Nevíte někdo, co by mohlo být špatně? Je možné, že je záloha poškozená? Nebo dělám někde chybu při procesu obnovy? Jaké kroky bych měl vyzkoušet, abych se pokusil data zachránit? Mám obavy, že pokud nenajdu řešení brzy, přijdeme o cenné informace. Jaké máte zkušenosti s obnovou dat ze záloh? Je nějaký osvědčený postup, který byste doporučili? Děkuju za jakoukoli radu!

142 slov
1.4 minut čtení
20. 8. 2024
Libor Lacina

Měj na paměti, že občas se stane, že záloha je prostě poškozená, i když software říká, že je spolehlivý. Zkus se podívat na logy toho softwaru, co používáš – tam by mohlo být nějaké upozornění nebo chyba, co to pokazila. Taky zkontroluj, jestli jsi správně vybral verzi zálohy. Někdy se stává, že se obnovuje špatná verze nebo soubory nejsou kompletní. Pokud máš možnost, zkus použít jiný software na obnovu nebo zkusit obnovit data na jiném zařízení. Třeba by to mohlo fungovat lépe. A pokud nic nepomůže, tak máš možnost oslovit nějaký servis na obnovu dat, ale to může být drahý. Držím palce!

102 slov
1 minut čtení
19. 1. 2025
Nikola Vaňková

No, tohle je dost frustrující. Může to být tím, že záloha je poškozená nebo něco v softwaru, co používáš, nefunguje správně. Zkus se podívat na logy ze zálohovacího programu, jestli tam nejsou nějaký chyby. Taky by stálo za to zkontrolovat, jestli máš správnou verzi softwaru, protože občas aktualizace udělají víc škody než užitku. Možná zkusit obnovu na jiném stroji, pokud to jde. Někdy to pomůže. Můžeš taky zkusit jiný software pro obnovu dat – třeba nějaký freewarový nástroj na obnovu souborů. Zálohy by měly být v pořádku, ale nikdy nevíš. Kdyby nic nepomohlo, asi budeš muset oslovit odborníka na data recovery. Držím palce!

103 slov
1 minut čtení
19. 1. 2025
Vladimír Zlámal
Serverovny.cz/Články/Údržba serverů
Zálohování a obnova serverových dat: Co potřebujete vědětNaučte se efektivně zálohovat a obnovovat serverová data. Objevte tipy, metody a nástroje, které vám pomohou ochránit vaše cenné informace.
1000 slov
10 minut čtení
16. 4. 2021
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky