Jaké nástroje jsou nejlepší pro monitoring serverů?
Když se bavíme o monitorování serverů, tak se mi to zdá jako docela široké téma. Zajímalo by mě, jaké konkrétní nástroje používáte vy, když sledujete výkon svých serverů? Narazil jsem na spoustu možností, ale ne všechno mi dává smysl. Mám na mysli jak open-source řešení, tak i komerční produkty. Něco jako Nagios nebo Zabbix mi přišlo zajímavé, ale také jsem slyšel o modernějších přístupech jako je Prometheus nebo Grafana. Které nástroje považujete za nejefektivnější v různých situacích? Mám teď několik serverů, které potřebují sledovat dostupnost a výkon, takže hledám něco, co mi dá přehled o tom, co se děje – jestli to jsou výpadky, přetížení nebo něco jiného. Jaký máte názor na cloudové služby pro monitoring? Vím, že jsou i placené možnosti jako New Relic nebo Datadog a slyšel jsem, že nabízejí spoustu užitečných funkcí. Stojí to za to? A co třeba alerty? Jakým způsobem nastavujete upozornění na problémy? Taky mě zajímá, jestli někdo z vás má zkušenosti s integrací těchto nástrojů do CI/CD pipeline. Jak to funguje v praxi? Přemýšlím nad tím, jak bych mohl zefektivnit správu svých serverů a monitorování je pro mě klíčové. Předem díky za vaše tipy a postřehy!