Co dělat, když server najednou začne padat?
Takže mám takový problém, který mě docela trápí. Pracujeme tu na projektu, který je závislý na našem serveru a v poslední době se stále častěji stává, že server najednou začíná padat. Nejdřív jsem si myslel, že to může být nějaký výpadek od poskytovatele, ale teď už si tím nejsem tak jistý. Vždycky se to stane v nejméně vhodnou chvíli, když máme nějaké důležité úkoly nebo když se zákazníci snaží přistupovat k našim službám. Takže bych rád věděl, co dělat v takových situacích. Kde začít hledat problém? Jaké kroky bych měl podniknout, abych zjistil příčinu toho pádu? Vím, že existují různé nástroje pro monitorování serverů a logy, ale jak správně interpretovat tyto informace? Měl bych zkontrolovat zatížení serveru, paměť nebo diskové operace? A je dobré mít připravené nějaké záložní plány pro případ, že by se to stalo znovu? Jaké preventivní opatření mohu přijmout, abych minimalizoval riziko výpadků? Možná má někdo zkušenosti s podobnými problémy a mohl by sdílet, jak je řešil. Každá rada by byla užitečná. Díky!