Jaké konkrétní bezpečnostní výhody mají dedikované servery?
Přemýšlím o tom, že bych přešel na dedikovaný server, ale mám celou řadu otázek ohledně bezpečnosti. Vím, že dedikované servery se liší od sdílených a VPS serverů, ale co konkrétně to znamená z pohledu ochrany dat a bezpečnostních opatření? Jaké konkrétní výhody mi může nabídnout dedikovaný server, pokud jde o zabezpečení mých informací? Zajímalo by mě, jak je to s fyzickou bezpečností těchto serverů, jestli jsou umístěny v nějakých zabezpečených prostorách. Dále bych chtěl vědět, jak to funguje s aktualizacemi a patchováním systému, když mám svůj vlastní server. Je tam větší kontrola nad tím, kdo má přístup? A co třeba ochrana před DDoS útoky? Vím, že u některých hostingových společností existují speciální řešení pro ochranu proti těmto útokům, ale jak to vypadá u dedikovaných serverů? Rád bych slyšel názory a zkušenosti někoho, kdo už má nějaké znalosti v této oblasti. Myslíte, že je investice do dedikovaného serveru a jeho zabezpečení rozumná volba pro malé podnikání nebo osobní projekty? Jaké jsou reálné výhody a nevýhody, které bych měl zvážit?