Jaký hypervisor je nejlepší pro malé firmy?
Zdravím, chci se zeptat, jaký hypervisor byste doporučili pro malé firmy. Mám na mysli něco, co by bylo efektivní a přitom jednoduché na správu. Vím, že existuje spousta možností jako VMware, Hyper-V a KVM, ale nejsem si jistý, co by bylo nejlepší pro naše potřeby. V naší firmě máme pár serverů a chtěli bychom virtualizovat naše prostředí, abychom ušetřili náklady a zjednodušili správu. Četl jsem různé články a názory, ale rád bych slyšel konkrétní zkušenosti a doporučení od lidí, kteří už s některým z těchto hypervisorů pracovali. Jaké jsou vaše zkušenosti s jejich výkonem, stabilitou a také s cenou? Je lepší jít do open-source řešení nebo investovat do něčeho komerčního? Dále bych rád věděl, jak je to s podporou a komunitou kolem jednotlivých hypervisorů. Máme omezený rozpočet a potřebujeme něco spolehlivého, co bude fungovat i v případě růstu firmy. Také by mě zajímalo, jak je to s migrací stávajících serverů na nový hypervisor – je to složité? Bylo by fajn mít nějaké rady ohledně toho, co všechno je potřeba zvážit před rozhodnutím. Budu rád za jakékoli tipy a zkušenosti, děkuji!