Co všechno potřebuji vědět před výběrem hypervisoru?
Přemýšlím o tom, že bych potřeboval vybrat nějaký hypervisor pro virtualizaci, ale vůbec nevím, co všechno bych měl zvážit ještě před tím než se do toho pustím. Je mi jasné, že existují různé typy hypervisorů, jako třeba Type 1 a Type 2, ale jak vlastně zjistit, který je pro mě ten pravý? Měl bych se zaměřit na výkon a škálovatelnost, nebo je důležitější cena a náklady na licencování? Co dalšího by mělo hrát roli v rozhodování? Jaké jsou hlavní funkce, které bych měl hledat, abych měl jistotu, že hypervisor bude vyhovovat mým potřebám? Mám také pocit, že bezpečnost je v dnešní době hodně důležitá, tak jak tohle všechno ovlivňuje výběr hypervisoru? A co podpora různých operačních systémů? Je pravda, že některé hypervisory lépe podporují Windows a jiné zase Linux? Jak tohle všechno skombinovat s hardwarem, který mám k dispozici? Zajímalo by mě také, jaké jsou nějaké běžné chyby při výběru hypervisoru a co bych měl udělat, abych se jim vyhnul. Jak důležitá je komunita kolem hypervisoru a dostupnost dokumentace a tutoriálů? A nakonec - jaké jsou trendy v oblasti virtualizace a co bych měl mít na paměti do budoucna? Takže shrnuto - na co se mám zaměřit při výběru hypervisoru?