Jak zrychlit přenos dat v síti?
Zdravím všechny, mám dotaz ohledně přenosu dat v naší síti. Snažíme se optimalizovat naši firemní infrastrukturu, protože poslední dobou máme problém s rychlostí přenosu dat a to dost ovlivňuje naši produktivitu. Připadá mi, že ať děláme, co děláme, tak se to nelepší. Zkoušeli jsme už různé routery, měnili jsme kabeláž z klasických na kvalitnější a i tak se mi zdá, že to pořád nějak hapruje. Rychlost internetu je v pořádku, testovali jsme ji několikrát a podle všeho by to mělo být v normě. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy nebo doporučení, co všechno bychom mohli udělat pro zrychlení přenosu dat. Měli jste někdo podobný problém? Možná něco ohledně nastavení sítě? Co třeba QoS? Jak moc to pomohlo ve vašem případě? Taky jsem slyšel o technologiích jako VLAN nebo LACP, ale nejsem si jistý, zda by to bylo pro nás vhodné. Jaké další možnosti tu vlastně jsou? Měli bysme se zaměřit na hardware nebo spíš na software? Určitě bych ocenil jakékoliv rady, které by nám mohly pomoct vyřešit náš problém s tím pomalým přenosem dat.