Co dělat, když mám časté výpadky a vysokou latenci při hraní her?
Hraní her je pro mě velká vášeň, ale poslední dobou se potýkám s opravdu nepříjemným problémem. Mám časté výpadky a vysokou latenci, což mi kazí zážitek a já už nevím, co s tím. Zkoušel jsem restartovat router, připojení k internetu mám docela rychlé, ale i tak jsem ve hrách neustále lagovaný a často mě to vyhodí ze serveru. Moje připojení je sice stabilní, podle speedtestu mám slušné hodnoty, ale jakmile začnu hrát, situace se radikálně změní. Zajímalo by mě hlavně, co bych mohl udělat pro to, aby se to zlepšilo. Je nějaká speciální konfigurace, kterou bych měl mít na routeru? Možná nějaké nastavení v systému nebo ve hrách? Slyšel jsem něco o QoS (Quality of Service), ale nevím, jestli to opravdu pomůže. A co třeba kabelové versus bezdrátové připojení? Mám doma Wi-Fi a někdy mi přijde, že kabelové připojení by mohlo být lepší, ale zase nemám možnost vytáhnout kabel do každé místnosti. Někdo mi říkal o tom, že vzdálenost od serveru může také hrát roli, takže jestli hrajete online hry na serverech v zahraničí, může to mít vliv na latenci. Jak zjistit, jak daleko jsou servery a jestli to za něco stojí? Jestli je potřeba měnit poskytovatele internetu nebo přejít na jiný tarif? Máte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to vyřešili? Rád bych věděl, co všechno by mohlo ovlivnit moji situaci a jaké kroky podniknout. Díky moc za jakoukoli pomoc alebo rady!