Jak zprovoznit komunikaci mezi Docker kontejnery?
Mám takový problém s Dockerem a potřeboval bych poradit ohledně komunikace mezi kontejnery. Vím, že Docker je super technologie pro virtualizaci a že kontejnery by měly být schopny spolu komunikovat, ale já se v tom nějak ztrácím. Zkoušel jsem to nastavit, ale pořád mi to nějak nefunguje. Mám dva kontejnery, jeden s webovým serverem a druhý s databází. Chci, aby se webový server mohl připojit k databázi, ale zdá se, že to prostě nejde. Možná jsem něco přehlédl nebo udělal špatně. Slyšel jsem něco o Docker network a podmínkách pro komunikaci, ale nevím, jak na to. Jakým způsobem tedy správně nastavit síťové připojení mezi kontejnery? Musím k tomu použít docker-compose nebo stačí základní příkazy v CLI? A co IP adresy? Mám je nějak ručně nastavovat nebo se o to postará Docker automaticky? Dalo by se říct, že jsem tak trochu v začátcích a rád bych se dozvěděl, jestli existují nějaké osvědčené postupy nebo tipy, jak tohle celé zprovoznit. Co když mám více kontejnerů? Jakým způsobem je potom efektivní spravovat jejich vzájemnou komunikaci? Pokud máte někdo zkušenosti a víte, jak na to, budu vděčný za jakoukoli radu či návod, který by mi mohl pomoci vyřešit tento problém.