Proč se mi nepodařilo připojit k databázi v jiném kontejneru?
Nedávno jsem začal experimentovat s kontejnery a snažím se nastavit projekt, kde bych chtěl mít databázi běžící v jednom kontejneru a aplikaci v jiném. Na začátku to vypadalo jednoduše, ale teď jsem narazil na problém, který mě trápí už několik dní. Když se pokouším připojit k databázi z aplikace, která je umístěná v jiném kontejneru, dostávám pořád chybu, jako že se nemohu připojit k serveru nebo že databáze není dostupná. Zkoušel jsem už všechno možné - ověřil jsem si, jestli jsou kontejnery vůbec spuštěné, jestli mají správně nastavené IP adresy a porty, a dokonce jsem kontroloval firewall, jestli mi tam něco neblokuje spojení. Ale pořád nic. Mám pocit, že jsem něco podstatného přehlédl, protože do té doby se mi vše zdálo být v pořádku. Přitom jsem četl nějaké návody o tom, jak na to, ale když to přijde na praxi, tak je to úplně jiný příběh. Možná dělám něco špatně ve způsobu, jakým se kontejnery navzájem vidí? Nebo je potřeba nastavit nějakou speciální síť? Nebo mám snad použít nějakou konkrétní metodu pro připojení? Jakýkoliv tip nebo rada by mi moc pomohly. Děkuji.