Serverovny.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší IDE pro Python na serverové aplikace?

Jaké jsou nejlepší IDE pro Python na serverové aplikace?

Zajímalo by mě, jaké IDE jsou podle vás nejlepší pro vývoj Python serverových aplikací. Vím, že existuje spousta editorů a integrovaných vývojových prostředí, ale chci se zaměřit konkrétně na to, co by vyhovovalo pro práci s Pythonem na serverech. Mám zkušenosti s několika běžnými editory jako je VS Code nebo PyCharm, ale mám pocit, že bych měl pro serverové aplikace zvolit něco jiného nebo specializovanějšího. Je důležité mít například dobrou podporu pro Git, automatizaci nasazení či debugging, což jsou věci, které se při vývoji serverových aplikací hodí. Jaké nástroje používáte vy? Máte nějaké tipy na to, co by mi mohlo usnadnit práci? A co třeba výkon a rychlost těchto IDE? Je lepší mít nějaké lehčí prostředí nebo mohu sáhnout po něčem těžším, co nabízí víc funkcí? Také by mě zajímalo, jak je to s komunitní podporou a dostupností pluginů. Děkuju za všechny rady a tipy!

145 slov
1.5 minut čtení
29. 9. 2022
Ladislav Rybář

Pokud jde o IDE pro Python serverové aplikace, tak já bych doporučil PyCharm. Má fakt super podporu pro webový vývoj a skvělý debugger. Všechno to automatizuješ hezky s Gitem, což se ti hodí při nasazování. VS Code je taky fajn, je lehčí a má spoustu pluginů, ale někdy mi přijde, že to chce víc nastavování. Co se týče výkonu, tak pokud nemáš moc silný stroj, možná zvaž něco lehčího jako Sublime Text nebo Atom. U těchhle editorů si ale musíš doinstalovat dost pluginů. Takže jakoby výkon versus funkce – záleží na tvých preferencích. Když potřebuješ silné nástroje, jdi do PyCharm. Ale jestli chceš něco rychlýho a přehlednýho, tak VS Code nebo i ten Atom může být ok. Komunitní podpora je u všech dobrá, takže s tím bys neměl mít problémy.

130 slov
1.3 minut čtení
16. 3. 2024
Miroslav Žemlička

Když se bavíme o IDE pro Python serverové aplikace, tak rozhodně stojí za zmínku PyCharm, hlavně jeho Professional verze, ta má super podporu pro webové frameworky jako Django nebo Flask. Ale pokud hledáš něco lehčího, tak VS Code je skvělá volba – má spoustu pluginů a je snadno nastavitelný. Taky doporučuji podívat se na Atom nebo Sublime Text, pokud chceš něco minimalistického. Co se týče Gitu a debuggingu, většina z těchto editorů to zvládá parádně. Jinak nezapomeň na Docker, hodně usnadňuje nasazení. Ohledně výkonu – můžeš se klidně vydat do těžších IDE, ale pokud máš slabší stroj, tak to může být problém. Komunita kolem PyCharm i VS Code je obrovská, takže najdeš spoustu tutorialů a pomocí. Takže nakonec záleží na tom, co preferuješ – funkce nebo lehkost.

127 slov
1.3 minut čtení
18. 7. 2024
Jana Píchová
Serverovny.cz/Články/Editory a IDE
Jak vybrat správné IDE pro vývoj serverových aplikací?Tipy a doporučení pro výběr ideálního prostředí pro váš projekt serverových aplikací.
1000 slov
10 minut čtení
14. 1. 2022
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky