Jak vybrat mezi Visual Studio Code a IntelliJ pro serverový vývoj?
Přemýšlím, že bych se pustil do vývoje na serveru a teď řeším, jaký editor nebo IDE si vybrat. Mám na výběr mezi Visual Studio Code a IntelliJ IDEA, ale nejsem si úplně jistý, co je lepší volba pro moje potřeby. Visual Studio Code se mi zdá jako dobrý nástroj, hlavně kvůli jeho flexibilitě a spoustě rozšíření. Zároveň jsem slyšel, že je lehký a rychlý, což je pro mě důležité, když pracuji na projektech, které potřebují hodně zdrojů. Na druhou stranu IntelliJ má reputaci jako silné IDE pro Javu a další jazyky, ale vypadá to, že je trochu těžší a možná i dražší. Vím, že oba nástroje mají své výhody a nevýhody, ale co se týká konkrétně serverového vývoje? Myslíte si, že některý z nich má nějaké speciální funkce nebo pluginy, které by mi mohly výrazně usnadnit práci? Jak je to s integrací verzovacích systémů a nástrojů pro správu závislostí? Jaké jsou vaše zkušenosti s oběma nástroji v kontextu serverových aplikací? Odpovězte mi prosím z pohledu někoho, kdo už má zkušenosti s jedním nebo oběma editory. Děkuju!