Serverovny.cz/Fórum/Který editor je lepší pro serverový vývoj - Visual Studio Code nebo JetBrains Rider?

Který editor je lepší pro serverový vývoj - Visual Studio Code nebo JetBrains Rider?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jaký editor považujete za lepší pro serverový vývoj, jestli Visual Studio Code nebo JetBrains Rider? Přemýšlím, který z těchto dvou nástrojů by byl vhodnější pro práci na serverových aplikacích a také pro spravování serverové infrastruktury. Slyšel jsem, že Visual Studio Code je hodně populární a má spoustu rozšíření, které by mohly být užitečné při vývoji backendu, ale na druhou stranu JetBrains Rider prý nabízí skvělé funkce pro C# a .NET vývoj. Jaké máte zkušenosti s oběma editory? Je některý z nich lepší v oblasti výkonu, nebo co se týká podpory různých programovacích jazyků? Mě osobně zajímá, jestli se dá s oběma dobře pracovat i na Linuxu, protože přecházím na tento systém a chci mít co nejefektivnější pracovní prostředí. A co třeba podpora pro debugging a testování? Který editor je podle vás intuitivnější a lépe se s ním pracuje při vývoji serverových aplikací? Děkuji za vaše názory!

152 slov
1.5 minut čtení
19. 4. 2024
Hana Zichová

Podle mě je to dost subjektivní, ale pokud jde o serverový vývoj, tak Visual Studio Code má hodně rozšíření, což může být výhoda, když potřebuješ něco rychle přizpůsobit. Je super pro různé jazyky a na Linuxu běží bez problémů. Na druhou stranu, JetBrains Rider je opravdu silný nástroj pro C# a .NET aplikace, má skvělou integraci s debuggingem a testováním. Takže pokud děláš hlavně s .NET, tak bys mohl mít lepší zkušenost s Riderem. Oba editory mají své výhody a nevýhody. Já osobně dávám přednost Visual Studio Code kvůli jeho lehkosti a rozšířením, ale Rider je v některých ohledech hodně silný, obzvlášť pro C#. Obojí jde použít na Linuxu, takže si myslím, že záleží na tom, co přesně potřebuješ a jaký jazyk používáš.

123 slov
1.2 minut čtení
15. 1. 2025
Jakub Havlíček

Když to shrnu, tak oba editory mají svoje pro a proti. Visual Studio Code je super pro jeho flexibilitu a rozšíření. Můžeš si snadno přidat podporu pro různé jazyky a nástroje, což se hodí na serverový vývoj. Na druhou stranu, Rider je fakt silný, pokud děláš s C# a .NET, má skvělý debugging a refaktoring. Oba fungují na Linuxu, což je fajn, ale Rider může být trošku těžší na systémové požadavky. Pokud jde o výkon, VS Code je obvykle rychlejší, ale Rider ti nabídne lepší integrované nástroje pro testování a správu projektů. Co se týče intuitivnosti, to už záleží na tom, co preferuješ, ale většina lidí říká, že VS Code je jednodušší na začátek. Takže záleží na tvých potřebách a preferencích.

121 slov
1.2 minut čtení
19. 12. 2024
Nikola Pražáková
Serverovny.cz/Články/Editory a IDE
Srovnání nejpopulárnějších editorů pro serverový vývoj: Visual Studio Code vs. JetBrains RiderPodívejte se na srovnání dvou nejpopulárnějších editorů pro serverový vývoj, Visual Studio Code a JetBrains Rider, a zjistěte, který je pro vás ten pr...
1000 slov
10 minut čtení
13. 4. 2023
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky