Serverovny.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší pluginy pro zvýšení produktivity v PHPStormu?

Jaké jsou nejlepší pluginy pro zvýšení produktivity v PHPStormu?

Zajímalo by mě, jaké pluginy používáte pro zvýšení produktivity v PHPStormu. Jsem vývojář a snažím se najít způsoby, jak urychlit svou práci a zefektivnit vývojové procesy. Slyšel jsem o různých pluginech, které mohou usnadnit práci s kódem, zlepšit navigaci nebo třeba integrovat další služby. Napadá mě třeba něco na automatické doplňování kódu nebo na práci s verzovacím systémem, ale nevím, které jsou ty nejlepší. Pokud máte zkušenosti s nějakými konkrétními pluginy, které vám opravdu pomohly, budu moc rád za tipy. Rád bych se dozvěděl více o pluginách pro testování kódu, správu závislostí nebo třeba pro lepší správu projektů. Jaké nástroje považujete za nepostradatelné ve vaší každodenní práci? Zajímá mě i to, jestli existují nějaké pluginy, které byste doporučili pro optimalizaci výkonu IDE nebo pro usnadnění práce v týmu. Děkuju za rady!

131 slov
1.3 minut čtení
21. 12. 2022
Magdaléna Machová

Tak já doporučím pár pluginů, co mi fakt pomohly. Určitě zkus PHP Annotations, ten ti usnadní práci s anotacemi a je to super na čtení kódu. Potom je tu Laravel Plugin, pokud děláš s Laravelem, tak bez něj ani ránu. Na automatické doplňování je fajn PHPStorm Code Sniffer, ten ti hezky ukáže, jestli máš kód podle standardů. Na práci s verzovacím systémem bych poradil GitToolBox, dost věcí ti to usnadní a ušetří čas. Zjisti si i o Symfony Pluginu, pokud se pohybuješ v Symfony prostředí – hodně ti to zrychlí navigaci. A na testování určitě zkus PHPUnit, integruje se to přímo do IDE. Co se týče výkonu IDE, tak si dej pozor na Memory Indicator, ten ti řekne, jak moc zatěžuješ paměť. Tyhle pluginy fakt doporučuji pro zefektivnění práce.

129 slov
1.3 minut čtení
5. 6. 2024
Lenka Švandová

Tak koukni, já používám pár pluginů, co mě fakt pomohly. Třeba PHP Intelephense je super na automatické doplňování a analýzu kódu, hodně to urychlí psaní. Potom doporučuju Laravel Idea, pokud děláš s Laravelem, to ti zatraceně usnadní práci. Na správu verzí je fajn GitToolBox, hezky ti ukáže změny a integraci s Gitem.

Pro testování kódu jsem si oblíbil PHPUnit Assistant, šikovně ti pomůže při psaní testů. Pokud chceš něco na správu závislostí, Composer je jasná volba a ve PhpStormu to jde parádně integrovat.

Jinak pak ještě nějaké nástroje na optimalizaci výkonu IDE jako Memory Indicator a Power Save Mode jsou dobrý pro udržení rychlosti při větších projektech. A když pracuješ v týmu, tak třeba CodeGlance na přehled kódu a Task Management pluginy můžou být fajn pro organizaci práce. Hlavně to zkoušej, co vyhovuje tobě.

134 slov
1.3 minut čtení
13. 10. 2023
Milada Adamcová
Serverovny.cz/Články/Editory a IDE
Pluginy a rozšíření pro zvýšení produktivity ve vybraných IDEObjevte nejlepší pluginy a rozšíření pro serverové vývojáře, které zvýší vaši produktivitu a usnadní práci s IDE.
1000 slov
10 minut čtení
6. 8. 2022
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky