Serverovny.cz/Fórum/Rozšíření pro VS Code, které mi usnadní práci?

Rozšíření pro VS Code, které mi usnadní práci?

Přemýšlím, jestli byste mi mohli poradit ohledně Visual Studio Code a jakékoliv užitečné rozšíření, která by mohla pomoci zefektivnit moji práci. V poslední době se snažím zlepšit workflow a udělat si práci s kódem co nejpříjemnější a nejrychlejší. Zkoušel jsem nějaké základní věci, ale pořád mám pocit, že mi něco chybí. Zajímalo by mě, jestli existují nějaká konkrétní rozšíření, která byste doporučili pro správu projektů nebo na debugging, případně pro lepší organizaci kódu. Taktéž mě zajímají tipy na rozšíření, které by mohly pomoci při práci s databázemi nebo API. Jaké funkce byste považovali za opravdu užitečné? Je také něco, co by mohlo zjednodušit spolupráci v týmu? Rád bych slyšel o vašich zkušenostech a doporučeních, protože hledám způsob, jak optimalizovat svůj čas při programování a udělat to co nejlepší. Díky předem za vaše návrhy!

133 slov
1.3 minut čtení
7. 2. 2024
Karolína Stará

Když chceš zefektivnit práci ve VS Code, tak rozhodně doporučuju pár rozšíření. Začněme třeba s Prettier – skvělý na formátování kódu, ušetří ti dost času. Snadno se nastaví a pak už jenom ukládáš a máš to pěkně srovnané. Zajímavý je i ESLint, pokud děláš s JavaScript nebo TypeScript, ten ti pomůže s úpravou kódu a dodržením standardů.

Pokud potřebuješ něco pro debugging, tak se podívej na Debugger for Chrome nebo Python extension, záleží na tom, co kodíš. Dál pak je dobrý Live Share – to ti umožní snadno spolupracovat s kolegy v reálném čase, což je mega fajn pro vzdálené týmy.

Pro práci s databázemi zkus SQLTools nebo Databases – ty ti usnadní správu databází přímo v editoru. Je to mnohem rychlejší než přepínání mezi aplikacemi.

A nezapomeň na GitLens, ten ti hodně pomůže při práci s verzováním a sledováním změn v kódu. Celkově, když si vybereš pár těchto rozšíření, tak by to mělo dost pomoct zrychlit workflow a udělat práci příjemnější.

159 slov
1.6 minut čtení
16. 5. 2024
Blanka Kuchařová

Tak tohle téma je docela široký. Pro začátek zkus rozšíření jako Prettier a ESLint, ty ti pomůžou s formátováním a kontrolou kvality kódu. Pak je super i Live Server, což ti umožní vidět změny v reálném čase, když děláš nějaký web. Pokud děláš s databázema, doporučuju rozšíření jako SQL Tools nebo Database Client, s tím se ti bude líp pracovat s dotazama. Co se týče spolupráce v týmu, určitě se podívej na GitLens, to ti pomůže lépe vidět historii změn v kódu a práci ostatních. A když už mluvíme o Git, tak i rozšíření pro integraci GitHubu může dost pomoct. Takže zkus tyhle věci a uvidíš, jak ti to zrychlí workflow.

111 slov
1.1 minut čtení
29. 1. 2023
Václav Kopecký
Serverovny.cz/Články/Editory a IDE
Pluginy a rozšíření pro zvýšení produktivity ve vybraných IDEObjevte nejlepší pluginy a rozšíření pro serverové vývojáře, které zvýší vaši produktivitu a usnadní práci s IDE.
1000 slov
10 minut čtení
6. 8. 2022
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky