Jak správně nastavit Kubernetes pro můj projekt?
Nedávno jsem začal přemýšlet o tom, jak bych mohl využít Kubernetes pro svůj nový projekt, ale mám s tím dost otázek. Nejsem si úplně jistý, jak správně nastavit všechny ty komponenty, aby to fungovalo tak, jak má. Mám na mysli věci jako pod, service a deployment - to všechno zní skvěle, ale když se do toho pustím, připadá mi to jako obrovský labyrint. Jak vlastně začít? Je lepší mít vše na jednom clusteru nebo raději rozdělit aplikaci na více clusterů? A co správa zdrojů? Jak efektivně nastavit limity a požadavky pro kontejnery, abychom předešli problémům s výkonem? Měl bych využít nějaké speciální nástroje pro monitoring a logování, nebo stačí základní funkce, co Kubernetes nabízí? Také mě zajímá škálování - jak to celé nastavím tak, aby se instance automaticky přizpůsobovaly zátěži? Nechci to komplikovat víc, než je nutné, ale zároveň chci mít jistotu, že moje aplikace poběží stabilně a efektivně. Jaké nejlepší praktiky bych měl dodržovat při nastavení Kubernetes pro produkční prostředí? A co testování? Jak zajistit, že změny neovlivní běžící aplikaci? Omlouvám se za všechny ty otázky, ale cítím se trochu ztracený a rád bych měl jasnější představu o tom, jak to celé uchopit.